Voetreflexologie

Definitie beroepsvereniging voetreflexologie

“Reflexologie is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en –zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexologie is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen. “ 
De theorie omtrent voetreflexologie gaat ervan uit dat zich in de voeten de reflectie of afspiegeling bevindt van het gehele lichaam. 
Door het geven van een prikkel (zachte of intensievere, stevige druk) op een bepaalde zone op de voet ontstaat een reactie in een ander deel van het lichaam. Een niet goed functionerend orgaan of lichaamsdeel kan dan een pijnlijke plek laten ontstaan in de voet op de plaats die daarmee overeenstemt.

Door voetreflexologie toe te passen wordt getracht de energie weer vrij te laten stromen en het zelfgenezend proces van het lichaam te stimuleren.

  • Betere doorbloeding
  • Meer energie
  • Betere flexibiliteit
  • Betere stofwisseling
  • Slaapbevorderend
  • Vermindert angst, stress, spanning
  • Vermindert pijn
  • Vermindert drepressie en stemmingswisselingen

Consult:  80€ - duurtijd 1u30 

 

Zenuwreflexologie

Zenuwreflexologie is een afgeleide van de voetrefexologie. Specifieke punten op de botstukken van de voet staan “reflectoir” in relatie tot specifieke zenuwen of zenuwstructuren. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of één bepaalde zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels.

Voordelen van het werken met zenuwreflexpunten

  • onmiddellijk objectief waarneembaar effect. NR punten werken direct via het zenuwstelsel wat de snelle werking kan verklaren
  • NR punten werken zeer gedetailleerd

Voetreflexologie bij kanker

Mensen die kanker krijgen, hebben niet enkel lichamelijke klachten. De emoties die ze meemaken hebben eveneens een enorme impact op het lichaam.

Voetreflexmassage kan naast het ondersteunen van het lichamelijke genezingsproces ook een belangrijke ondersteunende rol spelen in de verwerking van deze traumatische ervaringen. De aanrakingen bij deze massage geven rust, houvast, een gevoel van veiligheid en eigenwaarde.

Massage kan tijdens alle stadia van kanker gegeven worden, in het ziekenhuis, pre- of postoperatief, tussen de behandelingen door, gedurende chemotherapie en/of bestralingen, tijdens de herstelfase, tijdens de palliatieve fase… . Massage ondersteunt niet alleen het fysieke, maar ook het emotionele, mentale, sociale en spirituele proces.